Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 1-0 (Next Gen Series)

Με ψηλά το κεφάλι αποχώρησαν οι “μπέμπηδες” του Ολυμπιακού από το NextGen Series, παρά την ήττα από την Άστον Βίλα με 1-0 στο “Βίλα Παρκ”.

Η πορεία των “ερυθρόλευκων” του Στορκ μπορεί να σταμάτησε στους “8”, αλλά η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή έχοντας ευκαιρίες και ένα δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας με την μπάλα κάτω και κάνοντας καλές εναλλαγές. Έτσι έφτασε στην πρώτη του ευκαιρία στο 8′ όταν ο Λύρας μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι Άγγλοι απάντησαν στο επόμενο λεπτό (9′), όταν ο Ρόμπινσον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 12′ η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και ο Μπερκ που βρέθηκε αφύλακτος νίκησε τον Χουτεσιώτη και έκανε το 1-0 για την Άστον Βίλα.

Στο 28′ ο Χουτεσιώτη αντέδρασε σωστά σε σουτ του Μπάρτον μέσα από την περιοχή, ενώ στο 31′ από το σουτ του Δημήτρη Σιώπη ο Γουότκινς μπλόκαρε την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό (32′) ο Ρόμπινσον έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ και στο 35′ ο Δημήτρης Σιώπης σούταρε μέσα από την περιοχή με τον γκολκίπερ της Βίλα να πέφτει στην αριστερή του γωνία και διώχνει.

Μονότερμα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ακόμη πιο δυνατά για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 47′ ο Ιωαννίδης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά από το σουτ που έκανε η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Λεάντρο στο 50′ από το φάουλ του Λυκογιάννη.

Στο 54′ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν από το σουτ του Γκίνο έξω από την περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 60′ ο Μανώλης ο Σιώπης σουτάρει από μακρυά χωρίς να ανησυχεί τον Γουότκινς, ενώ στο 63′ ο Γκίνο έχασε τετ α τετ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (64′), ο Γκρίλις το συρτό σουτ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Βίλα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 73′ από την κεφαλιά του Γκρίλις από κοντά ο Χουτεσιώτης έδιωξε εντυπωσιακά.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός άσκησε πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση διώχνοντας μάλιστα την μπάλα πάνω στην γραμμή στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπερκ στερώντας από τους “ερυθρόλευκους” την ισοφάριση.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Άστον Βίλα νικήτρια με 1-0 και τους “μπέμπηδες” του Ολυμπιακού να έχουν σκορπίσει πολλά χαμόγελα για την φετινή τους Ευρωπαϊκή πορεία.

Άστον Βίλα: Γουότκινς, Γουέμπ, Κινσέλα, Λίντεν, Ντoνασιάν, Λιούις, Μπάρτον, Κάρουθερς, Ρόμπινσον, Μπάρκ, Γκρίλις.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Μ. Σιώπης, Δ. Σιώπης (70′ Βέργος), Βουτσιώτης (46′ Παπασάββας), Ιωαννίδης, Γκίνο (70′ Πασαλίδης), Λύρας (70′ Παιδάκης).

 

Διαβάστε Περισσότερα στο Sport24