Άντερλεχτ – Ολυμπιακός: Παίζει τα …ρέστα του ο Μίτσελ!!!

*Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μία φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1974, στον δεύτερο γύρο, με την Άντερλεχτ να παίρνει την πρόκριση, με νίκη 5-1 στο Βέλγιο και τον Ολυμπιακό να κερδίζει στον επαναληπτικό με 3-0, που δεν του ήταν όμως αρκετό.

*Αήττητη η Άντερλεχτ στα τελευταία επτά παιχνίδια με ελληνικές ομάδες (ανεξαρτήτου έδρας), με την τελευταία της ήττα να είναι από τον Παναθηναϊκό το 2003, για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

*Αήττητη είναι η Άντερλεχτ και στα έξι παιχνίδι που έχει υποδεχθεί ελληνικές ομάδες (4-2-0), με τις τέσσερις νίκες να είναι απέναντι σε Ολυμπιακό όπως προαναφέραμε, Παναθηναϊκό το 2003 και δύο φορές επί της ΑΕΚ, το 2003 και το 2011.

*Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για 15η φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με κορυφαία στιγμή του να είναι ο προημιτελικός με τη Γιουβέντους τη σαιζόν 1998-99.

*Η ελληνική ομάδα δε θα φορέσει την κλασική ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά την μπλέ, όπως αναμένεται να γίνει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της. Στο πλευρό του Ολυμπιακού αναμένεται να βρεθούν περί τους 1.500 οπαδοί!

*Η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός έχει βρει απέναντι του ομάδες από το Βέλγιο, ήταν στον όμιλο του 2009, με τη Σταντάρ Λιέγης. Στο παιχνίδι στο ‘’Καραϊσκάκης’’ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1, αλλά ηττήθηκε στο παιχνίδι της Λιέγης με 2-0.

Γήπεδο: ‘’Stade Constant Vanden Stock’’
Προϊστορία: 1-0-0

O διαιτητής του αγώνα (Tom Harald Hagen/Νορβηγία): Γεννημένος την 1η Απριλίου του 1978 ο ρέφερι της αναμέτρησης, καθηγητής στο επάγγελμα, ξεκίνησε τη διαιτητική του καριέρα από τις μικρές κατηγορίας της Νορβηγίας το 1994, σε ηλικία μόλις 16 ετών. Διεθνής έγινε το 2009, ενώ έχει βρεθεί συνολικά 33 φορές στις διοργανώσεις της UEFA, με τέσσερις από αυτές να είναι για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Νορβηγός ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μάλαγα (0-0) των πλέι οφ του Champions League πέρυσι, στη μοναδική του παρουσία σε αγώνα ελληνικής ομάδας.

Βαθμολογία 3ου Ομίλου: Παρί Σεν Ζερμέν 3 – Μπενφίκα 3- Άντερλεχτ 0- Ολυμπιακός 0.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας: Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4, Μπενφίκα – Άντερλεχτ 2-0.

Ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής στην καλύτερη τιμή της αγοράς από την insurancemarket. ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ:

Δεδομένα δε διανύει και την καλύτερη περίοδο της η Άντερλεχτ, με τη συντριβή 4-0 από την Κλαμπ Μπριζ στο ντέρμπι πριν δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα να είναι σίγουρα το πλέον οδυνηρό αποτέλεσμα. Βρήκε την ευκαιρία της να ξεσπάσει στο Κύπελλο, κερδίζοντας με 7-0 την Έουπεν, ομάδα β’ κατηγορίας. Με αρκετό άγχος επέστρεψε στις νίκες και στο πρωτάθλημα την Κυριακή, κερδίζοντας εντός έδρας τη Λιρς και διατηρώντας τη διαφορά των εννιά βαθμών από την κορυφή και τη Σταντάρ Λιέγης.

anderlechtΣε μία καλύτερη πορεία ελπίζει η Άντερλεχτ, η οποία συμμετέχει φέτος για 10η φορά στο Champions League, μη έχοντας καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων στις εννιά προηγούμενες. Πέρσι τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της με πέντε βαθμούς (κοντραρίστηκε με τις Μίλαν, Μάλαγα και Ζενίτ). Οι πρωταθλητές Βελγίου ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν με την κατάκτηση του βελγικού Σούπερ Καπ επί της Γκενκ, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση με 18 βαθμούς, μετρώντας έξι νίκες και τρεις ήττες στις πρώτες εννιά αγωνιστικές.Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου ο Φαν Ντε Μπρομ: «Κάναμε δύο φορές σκάουτινγκ τον Ολυμπιακό. Έχει πολύ καλούς παίκτες. Με την Παρί είχε δύο πρόσωπα, ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο αλλά στη συνέχεια η ποιότητα της Παρί ήταν καθοριστική. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σοβαρός αντίπαλος και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για τη νίκη. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, σημασία έχει η νίκη. Πρέπει να εξηγήσουμε στους παίκτες ότι σημασία έχουν και τα 90 λεπτά και πρέπει να είναι ήρεμοι στο γήπεδο”, είπε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός».Από την πλευρά του, ο Αμερικανός χαφ, Σάσα Κλιέσταν, εκπροσώπησε τους παίκτες: «Είχαμε παίξει με τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο, αλλά τότε ήταν φιλικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, είχε παίξει καλά στην άμυνα. Τώρα πρέπει εμείς να είμαστε πιο γρήγοροι για να τον νικήσουμε. Ο Σαβιόλα είναι πολύ επικίνδυνος, του αρέσει να αλλάζει θέσεις, είναι πολύ καλός με την μπάλα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί μαζί του».Χαρακτηριστικό της Άντερλεχτ φέτος είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας στη βασική της ενδεκάδα, που δεν υπερβαίνει τα 24 χρόνια. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 16χρονος Τιέλεμανς, που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός και απόψε, όντας μαζί στα χαφ με Κλιέσταν και Πρατ. Στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει και ο φορ Μίτροβιτς, που ήταν τιμωρημένος στον αγώνα πρωταθλήματος. Έτσι, ο Αργεντινός σταρ Σουάρες θα περάσει στην κανονική του θέση, στο αριστερό άκρο.
Προηγούμενο ματς: Νίκη με 2-0 επί της Λιρς στο πρωτάθλημα. Πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε ούτε υποψία ευκαιρίας. Στην επανάληψη πάντως, βγήκε πιο αποφασισμένη, πίεσε την αντίπαλο της, έχοντας τρία δοκάρια στο 50’, στο 59’ και στο 64’. Το προβάδισμα το πήρε στο 65’, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον 19χρονο χαφ Πρατ στο 84’, μετά από άψογα εκτελεσμένη αντεπίθεση.
Στατιστικό: 14 Over 2,5 στα τελευταία 18 παιχνίδια της εντός έδρας στην Ευρώπη, με την Άντερλεχτ να έχει σκοράρει στα 15 από αυτά!
Απουσίες (1): Τραυματίας ο χαφ Βάργκας (ΜΕ).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Προτό – Ζιλε (δεξιά), Κουγιάτε, Μπέμπα, Ν’ Σακάλα (αριστερά) – Τίελεμανς, Κλίεσταν – Πρατ, Μπρούνο, Σουάρες – Μίτροβιτς.
*Σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο ‘’Γ. Καραϊσκάκης’’ στις 7 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Άντερλεχτ με 1-0, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σιόβα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
olympiakosΜε τελικό μοιάζει για τον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ ο αγώνας στο Βέλγιο για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ξεκινάμε από τον Ισπανό τεχνικό, που ο ίδιος δηλώνει απερίφραστα ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει την Άντερλεχτ επειδή απλά είναι καλύτερη ομάδα, γνωρίζει όμως καλά ότι αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, το πιο πιθανό είναι να μη συνεχίσει στον πάγκο των Πειραιωτών. Στην πρεμιέρα των ομίλων, όπως άπαντες παραδέχτηκαν, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Παρί, ο Ολυμπιακός ήταν όπως τον ονειρεύονται οι οπαδοί του και γενικότερα όπως θέλουμε να βλέπουμε τις ελληνικές ομάδες να στέκονται απέναντι στις μεγάλες ευρωπαϊκές. Δεδομένα όμως δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε υψηλό ρυθμό για ολόκληρο το 90λεπτο, για να επέλθει η κούραση στην επανάληψη και να κάνουν την εμφάνιση τους και τα λάθη, που του στοίχισαν ένα βαρύ σκορ, που χάλασε αρκετά την εικόνα του. Πρόωρα συνειδητοποίησε λοιπόν ότι η Παρί δεν είναι για τα μέτρα του και αν θέλει να ψάξει την υπέρβαση και την πρόκριση στα νοκ άουτ, θα πρέπει να κυνηγήσει τις πιθανότητες του απέναντι στην Μπενφίκα.
Δεδομένα λοιπόν, αν δεν κερδίσει στο Βέλγιο, θα πρέπει να φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία, που θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση αρχικά με τη διεκδίκηση της 3ης θέσης, που θα του επιτρέψει να συνεχίσει στην Ευρώπη και στο Europa League. Στο πρωτάθλημα δεν έχει φορτσάρει μέχρι στιγμής, αλλά παραμένει στην κορυφή και με διαφορά τριών από τον ΠΑΟΚ. Η μοναδική του απώλεια μέχρι στιγμής ήρθε στον αγώνα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, αμέσως μετά τον αγώνα με την Παρί στην πρεμιέρα των ομίλων.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την ομάδα του στη συνέντευξη Τύπου ο Μίτσελ: «Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, αυτός είναι ο σκοπός μας. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο ή το πόσο κρίσιμο είναι το ματς για την ομάδα ή για μένα. Και πέρσι είχαμε ξεκινήσει με δύο ήττες αλλά τελικά πήραμε εννιά βαθμούς. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε και φέτος εννιά βαθμούς δίχως να κάνουμε δύο ήττες στο ξεκίνημα. Μας βοηθάει πως είχαμε αντιμετωπίσει πρόσφατα την Άντερλεχτ. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και είναι ένα σημείο αναφοράς το φιλικό του Αυγούστου. Όσο για μένα και την ομάδα έχουμε αποφασίσει το πως θα παίξουμε», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός, για να ακολουθήσει από τους παίκτες ο Σαβιόλα: «Είχαμε παίξει φιλικό με την Άντερλεχτ. Όμως από τότε έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Έχουν αλλάξει αρκετά. Θα γίνει ένα ενδιαφέρον ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και έχουμε αυτοπεποίθηση για ένα καλό αποτέλεσμα. Παίζει σίγουρα μεγάλη ρόλο η εμπειρία. Στην καριέρα μου έχω κάνει πολλά τέτοια παιχνίδια και αναμφίβολα αισθάνομαι και είμαι έμπειρος. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου με την πείρα που έχω. Θα κάνω με ευχαρίστηση ό,τι μπορώ για να προσφέρω».
Στα αγωνιστικά, κανονικά ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της προπόνησης οι Γιαταμπαρέ, Φουστέρ και Μπονγκ, με τους δύο τελευταίους να έχουν σοβαρές πιθανότητες να ξεκινήσουν και στο βασικό σχήμα. Έπεισε με την εμφάνιση του το Σάββατο ο Ολαϊτάν και υπάρχει η πιθανότητα να πάρει και απόψε την ευκαιρία του. Αν γίνει αυτό, θα πάρει τη θέση του Κώστα Μήτρογλου στο βασικό σχήμα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί σ’ αυτή την περίπτωση ο Σαβιόλα. Ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν, με μόνο τον Μασάντο να μην ακολουθεί την υπόλοιπη αποστολή στο Βέλγιο.
Προηγούμενο ματς: Με σχετική άνεση πέρασε με 2-0 από την έδρα του Πανιωνίου. Κυριάρχησε από την αρχή του παιχνιδιού, είχε τις ευκαιρίες, ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου από τον αντίπαλο. Τη λύση έδωσε στο 61’ ο Βάις, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Σαβιόλα, με τον Αργεντινό να χρήζεται σκόρερ από την πλευρά του στο 75’, μετά από ασίστ του Ολαϊτάν, που είχε πολύ καλή παρουσία στην αναμέτρηση.
Στατιστικό: Έχει καταφέρει να σκοράρει στα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας στο Champions League.
Απουσίες (1): Εκτός αποστολής έμεινε ο Μασάντο (ΜΕ).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ρομπέρτο – Σιόβας, Μανωλάς, Μπόνγκ (αριστερά), Σαλίνο (δεξιά) – Σάμαρης, Μανιάτης – Φουστέρ, Βάις, Σαβιόλα – Μήτρογλου (Ολαϊτάν).
Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ : http://www.betarades.gr/