Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ : ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1½  κιλό κρέας λαγού κατά προτίμηση από τη Λεωφόρο σε μερίδες

3 σκελίδες σκόρδο Παιανίας, ψιλοκομμένες

1 φλ. τσ. Ελαιόλαδο για ΛΑΔΩΜΑ και ΠΑΣΤΕΛΩΜΑ “MITROGLOU”

2 κιλά κρεμμυδάκια Παιανίας  για στιφάδο

3 φλ. τσ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, περασμένες απ᾿ το μούλτι

1 κ. σ. πελτέ

1 ποτ. Νερού… ή… ΟΥΖΟΥ,  λευκό ξηρό κρασί  μάρκας ΚΑΠΙΝΩ!

1 πρέζα ζάχαρη… ξέρετε τι!

2 δαφνόφυλλα ΕΦΗΒΟΥ, ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ

½ κ. γλ. Μπαχάρι ΜΕ ΧΑΡΗ

2 κ. σ. ξύδι … ή μάλλον ΠΟΛΥ ΞΥΔΙ ΜΑΡΚΑΣ «ΑΝΤΙΚΕΙΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»

αλάτι – πιπέρι

ΤΡΙΤΗ : ΣΟΥΠΑ Kale, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ CHORIZO

Υλικά 

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος «ΜΑΝΩΛΑΣ»

3 μέτρια κρεμμύδια «ΦΟΥΤΣΑ ΠΑΛΙ» ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

2 ντομάτες «ΠΡΟΚΡΙΣΗ»

1 πιπεριά

4 σκελίδες σκόρδο ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

Πάπρικα, πιπέρι, αλάτι μαρκας «ΣΑΣ … Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ»

Λίγη φρυγανιά τριμμένη (για να τραβήξει τα υγρά των Πορτογαλικών λαχανικών στο μείγμα)

2 αυγά χτυπημένα ΚΑΛΑ – ΚΑΛΑ (για το πανάρισμα… ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ)

Φρυγανιά (για το πανάρισμα) ΤΟ ΙΔΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ : ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά 

1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας «ΒΛΑΝΤΟ ΒΑΙΣ»

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα για ΛΑΔΩΜΑ και ΠΑΣΤΕΛΩΜΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

80 γραµµ. Βούτυρο ΣΑΛΛΛΛΛΟΝΙΚΗΣ

200 γραµµ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο φρέσκο γάλα ΤΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΛΕΩ

1 κιλό φέτα θρυμματισμένη, ΟΟΟΟΟΧΙ ΚΑΣΕΡΙ… ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ!!!!

2 αυγά ΔΙΚΡΟΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΕΦΑΛΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

2 κρόκους ΤΟ ΙΔΙΟ

φρεσκοτριµµένο πιπέρι

[youtube id=”PdMBfrZTmpU” width=”620″ height=”360″]

SAM_0372 copy2